Volleybalsters Peelpush D1 pakken de draad weer op

Gepubliceerd op 1 maart 2021 om 11:00

De volleybalsters van Peelpush hebben de trainingen inmiddels weer hervat en bereiden zich momenteel voor op de 8 wedstrijden in de degradatiepoule van het Eredivisie Dames volleybal.

Nadat het Kabinet in december 2020 besloten had om voor een aantal topsporten - waaronder zaalvolleybal - enkele verruimingen van de coronamaatregelen toe te staan, heeft Peelpush destijds besloten om daar niet aan deel te nemen. De basis daarvoor was dat de club graag volleybal wilde spelen, echter alleen op een voor alle betrokkenen veilige en verantwoorde manier.
Inmiddels is gebleken dat de omstandigheden en opgestelde protocollen rondom het Eredivisievolleybal het inderdaad mogelijk maken om op de veilige en verantwoorde manier te trainen en wedstrijden te spelen.
In overleg met team, staf en bestuur heeft de club dan ook besloten buiten mededinging deel te nemen aan de degradatiepoule van het Eredivisie Dames volleybal. "Buiten mededinging" dient in het juiste perspectief te worden geplaatst, immers, er is in dit seizoen geen degradatie uit de Eredivisie van toepassing.
Concreet betekent dit dat het team de trainingen inmiddels heeft hervat en zich zo voorbereiden op de 8 wedstrijden in deze degradatiepoule. De 4 thuiswedstrijden worden volgens huidig speelschema gespeeld op zaterdagen om 15:30 uur, te weten op 20 maart, 24 april, 8 mei en 15 mei 2021. Alle uit- en thuiswedstrijden worden op internet uitgezonden, zodat supporters de wedstrijden digitaal kunnen bijwonen. Uiteraard alles conform de protocollen, waaronder frequent testen.


«   »