‘Coronahulp Panningen’ koppelt hulpvrager en -bieder

Gepubliceerd op 18 mei 2020 om 12:57

Stichting Bevordering Welzijn Inwoners Panningen (SBWIP) biedt gedurende de coronacrisis twee activiteiten aan via de Facebookpagina ‘Coronahulp Panningen’, namelijk ‘hulp en aanbod’.

Veel inwoners uit Panningen bieden graag hun hulp aan. Natuurlijk is het dan belangrijk om te weten wie er hulp nodig heeft. Dit lukt het beste als de stichting vraag en aanbod bij elkaar brengt. Wie graag hulp wil ontvangen of wil aanbieden, kan een bericht achterlaten op de bovengenoemde Facebookpagina. Het is mogelijk om rechtstreeks op de berichten te reageren door een PB (persoonlijk bericht) te sturen. Voorbeelden voor hulp zijn belmaatje (telefonisch contact), boodschappen doen, medicijnen ophalen, enzovoorts.

Wie een initiatief/activiteit of een ludieke actie wil opstarten, wordt door de stichting uitgenodigd om deze eveneens te delen op de Facebookpagina van ‘Coronahulp Panningen’. De stichting hoopt op deze manier zoveel mogelijk medeburgers te bereiken om het leven in deze periode iets aangenamer te maken. Denk onder andere aan de berenjacht in Peel en Maas, open lucht muziekactiviteit bij zorginstellingen of buurten waar veel ouderen of kwetsbare mensen wonen tekeningen/kaartjes maken en verspreiden, uitwisselen van gezelschapspellen en boeken, enzovoorts. Wie zelf geen Facebook heeft, kan ook een berichtje laten plaatsen door een naaste.

Stichting Bevordering Welzijn Inwoners Panningen SBWIP is medio 2019 opgezet. De eerste taak van deze nieuwe stichting is om de nieuwe manier van hulp in de huishouden vorm te geven en uit te voeren. Dit is gebeurd op dezelfde manier zoals deze al in acht andere kernen binnen de Gemeente Peel en Maas is opgestart. Na alle voorbereiding is Panningen op 1 januari 2020 officieel met deze nieuwe manier van hulp in het huishouden van gestart. Hiervoor is een dorpsondersteuner aangesteld. Daarnaast is de stichting met de dorpsondersteuner de verbindende schakel tussen inwoners, welzijnsorganisaties, professionals en actieve burgers (vrijwilligers) die zich bezig houden met allerlei initiatieven in Panningen. Voor meer informatie of vragen kunt u ook mailen naar Pim Janssen: pim.janssen@sbwip.nl.


«   »