Panningse dansschool in de race voor titel Hollands Got Talent

Gepubliceerd op 11 september 2020 om 09:00

Ze hebben al verschillende titels op hun naam staan en gooiden vorig weekend hoge ogen met hun deelname aan het RTL4-programma Hollands Got Talent. Dansschool Fresh Label Studios uit Panningen wist met het team The Convict een verpletterende hiphopact neer te zetten en een plek in de volgende ronde te bemachtigen. Een mooie ervaring voor de jonge dansers en hun trotse trainer Stephan Schmieder.

Dat de dansschool met vestigingen in Panningen, Heythuysen, Roermond en Herten kan dansen, bewees Fresh Label Studios al eerder. Al zes jaar draagt de school de titel Nederlands Kampioen en heeft daarnaast de Europese titel en zilver op de wereldkampioenschappen op de naam staan. Toen de dansschool werd benaderd deel te nemen aan Hollands Got Talent, werden daarom direct alle hens aan dek gezet om ook op de nationale televisie een onuitwisbare indruk te maken. “Wij zijn meteen gaan nadenken over welke mogelijkheden er waren en hoe we onszelf tijdens het programma wilden neerzetten. Vrij snel ontstond The Convict, het team waarmee we dit avontuur zijn aangegaan”, vertelt trainer Stephan Schmieder.

Om de hiphopchoreografie zo goed mogelijk neer te zetten, wordt er behoorlijk wat getraind. “We zijn heel erg hard gaan werken om onszelf tijdens de auditieronde zo goed mogelijk neer te zetten. Door al dat trainen werd ook het teamverband steeds beter, zo hebben we nog beter op elkaar kunnen inspelen tijdens de choreografie”, vertelt Femke Beckers, een van de deelnemende dansers.

Al dat harde trainen betaalde zich zaterdag 5 september dubbel en dwars uit. Want met hun act ‘This is our Story’, geïnspireerd op de boodschap dat je moet zijn wie je wil zijn, weet de groep Limburgse dansers het publiek én de jury omver te blazen. Unaniem wordt besloten dat de groep kans maakt op een plek in de halve finale. “Onwerkelijk. We hebben hier met z'n allen heel hard voor gewerkt en het voelt geweldig om de input van de dansers en de energie die ze hier allemaal in hebben gestoken terug te zien op zo'n groot platform”, aldus Stephan. Ook voor Femke is het HGT-avontuur nu al een onvergetelijke ervaring: “Deelnemen aan Hollands Got Talent met The Convict is iets om nooit meer te vergeten. We vonden het allemaal heel spannend om voor de jury op te treden, maar we hebben er een super mooie ervaring aan overgehouden. Dit is iets wat je niet vaak meemaakt en dat maakt het zo bijzonder.”

Nu de eerste auditieronde succesvol is doorstaan, wordt het nog even spannend. Want ondanks dat de groep van de jury vier overtuigde ‘ja’s’ ontving, is het afwachten of The Convict daadwerkelijk in halve finale staat. “De jury heeft nog een beraad waarin ze alle acts die door zijn nog een keer gaan bespreken. Zo wordt er bepaald wie nu echt een plekje in de halve finale verdient.” Aan de mentaliteit ontbreekt het de dansers in ieder geval allesbehalve. “Als wij in de halve finale staan, gaan we nog harder werken om onze act van de auditie te overtreffen, maar bovenal gaan we er dan nog even ontzettend van genieten.”

 

Foto-onderschrift: The Convict is in de running voor de titel Hollands Got Talent 2020. 


«   »