Ondernemen in coronatijd: Nawal Amhaouch lanceerde haar eigen cateringbedrijf

Gepubliceerd op 10 december 2020 om 09:00

Dat het aan ambities niet ontbreekt bij Nawal Amhaouch werd tijdens een eerder interview met de Panningse duizendpoot al duidelijk. Maar naast haar veelbelovende politieke carrière heeft Nawal nog een grote passie: koken. Vorige week lanceerde ze haar eigen cateringbedrijf TAPAS&mézzes.

Je lanceerde 1 december je eigen bedrijf TAPAS&mézzes. Kun je hier iets meer over vertellen?
“TAPAS&mézzes is een concept bestaande uit huisgemaakte tapas en mezze, kleine gerechtjes uit de mediterrane keuken. Het gaat om een unieke smaakbeleving van hapjes en dips die allemaal zelfgemaakt zijn. Je kunt er zowel mee dineren als een goede avond mee borrelen. Het doel is om geliefden (familie, vrienden, kennissen) bij elkaar te brengen onder het genot van deze zelfgemaakte hapjes; want eten brengt mensen immers bij elkaar. De slogan is dan ook ‘enjoy with your loved ones’.”

Was het al langer een wens van je om een eigen cateringbedrijf te starten?
“Vroeger hielp ik mijn moeder wel eens met de voorbereidingen voor Marokkaanse kookworkshops die ze toendertijd gaf. Ik heb het koken dan ook van haar geleerd. Ik vind het leuk om met verschillende smaken te experimenteren en er iets moois van te maken. Kwaliteit staat daarbij voorop, vandaar dat alles ook zelfgemaakt is. Daarnaast heeft ondernemerschap me altijd al geïnteresseerd. Zo deed ik eerder innoverende projecten voor bestaande ondernemingen. Nu wilde ik het zelf proberen en ervaren. Mijn liefde voor koken wilde ik delen middels een onderneming. Op deze manier hoop ik mensen die nog onbekend zijn met mijn tapas en mezze hiervan te laten proeven.”

Dus koken is al langer een hobby van je?
“Ik ben opgegroeid met lekker en gevarieerd eten. Naarmate ik ouder werd dook ikzelf de keuken in om het te leren en te experimenteren. Zoals gezegd heeft mijn moeder een grote bijdrage hieraan gehad, we delen deze passie samen. Stiekem kijkt ze nog steeds over mijn schouder mee.”

De huidige coronacrisis lijkt me een spannende tijd om je eigen bedrijf te lanceren. Hoe ervaar jij dat?
“Ik denk dat het altijd wel spannend is om je eigen bedrijf te starten. Op een gegeven moment ben ik er gewoon voor gegaan. Wat betreft deze periode probeer ik juist de tijd die ik bespaar met reizen naar studie in mijn bedrijf te steken. Eerder zou daar een hoop ‘verloren’ tijd in zitten. Thuis onderwijs volgen heeft dus zo zijn voor- en nadelen.”

Is het een bewuste keuze om je bedrijf vlak voor de feestdagen te lanceren?
“Ja, ik wilde alles klaar hebben vóór de feestdagen om mensen alvast iets extra’s te kunnen bieden met de feestdagen in eigen huis gezien de coronabeperkingen. De boxen zijn voor verschillende gelegenheden te gebruiken. Samenzijn is al genoeg reden om van de hapjes te genieten. Maar ik ben momenteel druk bezig met het finetunen en verder ontwikkelen van het concept zodat ik ook in toekomst mensen in Peel en Maas kan voorzien van lekkere hapjes.”

TAPAS&mézzes is te vinden via Facebook en Instagram. Daar vind je ook de verschillende soorten hapjes die Nawal aanbiedt en alle mogelijkheden.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.