Missiehuis Panningen maakt plannen voor uitbreiding

Gepubliceerd op 24 januari 2021 om 12:33

Missiehuis Vincent Depaul heeft plannen gemaakt om het zorgcentrum uit te breiden. bij de gemeente is een verzoek ingediend om het zorgcentrum met één woonlaag van twaalf kamers uit te breiden.

"Er zijn drie redenen om deze uitbreiding te realiseren. De eerste reden heeft te maken met de omvang van het zorgcentrum. CBS-cijfers over de bevolkingsopbouw tot 2040 maken duidelijk dat er een stijgende lijn te zien is in het aantal ouderen in Nederland en in Panningen. Met deze toename neemt ook het aantal mensen met dementie en lichamelijke beperkingen toe. De Lazaristen en het zorgcentrum willen een bijdrage leveren aan deze toenemende vraag naar wonen met (verpleeghuis)zorg.
Op de tweede plaats bestaat er een urgente behoefte om snel ruimte te bieden voor de zusters uit Den Bosch, die daar nu nog zelfstandig wonen.
Op de derde plaats is uitbreiding van het zorgcentrum nodig om een gezonde toekomst te waarborgen", laat het Missiehuis weten.
Bij de gemeente Peel en Maas heeft Vincent Depaul een principeverzoek ingediend om een vergunning te krijgen voor uitbreiding met één woonlaag van twaalf kamers op korte termijn. Op termijn wil het Panningse zorgcentrum vervolgens uitbreiden naar nog twee verdiepingen er bovenop.
Het streven is om de eerste bouwlaag in september gereed te hebben.

Foto-onderschrift: vooraanzicht van het Missiehuis en zorgcentrum na de uitbreiding.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.