Herpertz Bevo Hc wint enerverende topper

Gepubliceerd op 29 maart 2021 om 17:16

Herpertz Bevo HC heeft de handbaltopper tegen Hurry Up in Zwartemeer met 30-27 gewonnen. In een echte thriller wist de Panningse ploeg in de slotfase afstand te nemen. Beide ploegen streden met veel passie. Van de begin- tot de eindfase op het scherpst van de snede gestreden.

De Zwartemeerse ploeg kwam het beste uit de startblokken. De Panningse ploeg kon pas in de 23e minuut een 11-10 voorsprong nemen tegen de fysieke zwaargewichten uit Zwartemeer. Het was een strijd tussen het krachthandbal van Hurry Up en het op techniek en snelheid gebaseerde Panningse handbal. Opvallend was de scorende inbreng van de Belgische spelers Kobe Serras en Joris Gillé , terwijl de eigen jeugdige spelers Guus van den Heuvel en Luc Santing zich ook nadrukkelijk in de kijker speelden. Keeper Bram van Grinsven excelleerde met vele stops, terwijl de routiniers Niek Jordens, Dario Polman en Jeroen van den Beucken in het veld de lijnen goed uitzetten. Herpertz Bevo Hc miste de ernstig geblesseerde Jordin van Berlo, terwijl de niet fitte Nick de Kuyper nauwelijks inzetbaar was. De rust ging in met 17-15 voorsprong voor Hurry Up. Herpertz Bevo Hc bleef na rust geloven in een goed resultaat en kwam terug tot 18-18. Halverwege de tweede helft nam Herpertz Bevo Hc een 22-20 voorsprong. Hurry Up wist deze achterstand om te buigen tot 23-22 voorsprong. Herpertz Bevo Hc vocht zich terug in de wedstrijd. Vier minuten voor het einde sloeg Herpertz Bevo Hc genadeloos toe. Van 26=26 liep de Panningse ploeg uit naar 30-27. Op karakter en techniek had de Panningse ploeg genadeloos toegeslagen. Het sterke Panningse team won verdiend. Herpertz Bevo Hc blijft meedoen om de landstitel. Kobe Serras was met 7 doelpunten topscorer aan de Panningse zijde. Joris Gilé, Guus van den Heuvel, Luc Santing en Niek Jordens schoten allen vier maal raak.
Paaszaterdag 3 spril gaat Herpertz Bevo Hc op bezoek bij koploper Kermit Lions in Sittard. Deze wedstrijd begint om 16.30 uur. Herpertz Bevo HC gaat voor de overwinning.

Tekst: Mat Nellen


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.