Kermis in Panningen

Gepubliceerd op 30 juni 2021 om 19:20

De kermis in Panningen gaat door. Het wordt een familiekermis, gericht op kinderen tot en met 13 jaar en hun families. De kermis staat op het Raadhuisplein, de Raadhuisstraat en een gedeelte van de Markt (aan de zijde van de Raadshuisstraat). De kermis vindt plaats van vrijdag 9 tot en met woensdag 14 juli.

 

Gokzaken en grote attracties staan niet op de kermis. Een volledige kermis coronaproof organiseren blijkt gezien de korte voorbereidingstijd niet haalbaar. Daarom is gekozen voor deze opzet met een familiekermis. Zo kunnen de mensen in Peel en Maas toch het kermisgevoel beleven.

 

Afstand houden, gezondheidscheck en registreren

De kermis wordt ruim opgezet, zodat iedereen genoeg afstand kan houden. Het kermisterrein wordt afgezet en er komt een ingang waar een check plaatsvindt op het aantal bezoekers. Mensen kunnen de kermis bezoeken zónder toegangstest. Wel gelden de volgende regels:

 

  • Iedereen houdt 1,5 met afstand (behalve mensen die op hetzelfde adres wonen);
  • Bij de ingang vindt een gezondheidscheck plaats en worden mensen geregistreerd (zoals dat ook in de horeca gebeurt);
  • Er geldt een maximum aantal mensen dat tegelijkertijd op het kermisterrein mag zijn: één persoon per 5 vierkante meter.

Deze regels gelden ook voor mensen die gevaccineerd zijn.

 

Horeca

De horeca in Panningen werkt aan een eigen plan voor horeca-activiteiten tijdens de kermis. Dit plan moet nog door de gemeente beoordeeld worden.

 

Andere kermissen

De intentie is om ook de kermissen in Peel en Maas die later in het jaar plaatsvinden door te laten gaan. Per kermis wordt bekeken onder welke voorwaarden dit mogelijk is. Dit hangt af van de coronasituatie van dat moment. De kermissen in Helden, Maasbree, Egchel en Kessel konden eerder dit jaar helaas niet doorgaan.

Klik hier om een tekst te typen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.