Vera's kijk op de week

Gepubliceerd op 1 mei 2020 om 11:34

Ontdekken

 

Thuisquarantaine. Coronacrisis. Rundumhause. Wat mij betreft allemaal woorden die zomaar eens in aanmerking zouden kunnen komen voor ‘woord van 2020’. Voor de meesten van ons zijn dit negatieve woorden met een bittere bijsmaak. Isabelle en ik hebben echter plechtig afgesproken bij de start van deze website, dat we ons voornamelijk, het liefst uitsluitend, op positief nieuws richten. Dus zetten we met alle liefde steeds die roze bril op tijdens de zoektocht naar mooie verhalen. En geloof me, die zijn er in overvloed.

Denk alleen al aan de onderlinge hulp aan elkaar. Of de creativiteit die is vrij gekomen bij onder andere de horeca in Peel en Maas. Met een sterk staaltje omdenken, ‘serveren’ de meesten nu hun gerechten bij de mensen aan huis. Of de ondernemers van het Panningse centrum die de handen in elkaar hebben geslagen met een gratis bezorgservice van hun producten binnen de gemeente. En zo zijn er talloze acties. De crisis brengt de mensen op een andere manier dichter bij elkaar. Individualisme brokkelt af en naoberhulp wint weer aan terrein.

Nu de zomervakantie met rasse schreden nadert, zien velen hun vakantieplannen in duigen vallen. Waar de hele wereld aan het begin van het jaar nog min of meer vanuit ieders achtertuin te bereiken was, beperkt het leven zich momenteel enkel tot die achtertuin. Maar als ik de favoriete plekjes op onze website bekijk, weet ik zeker dat die voor velen nog onontdekt zijn. En dan ‘beperken’ die plekjes zich op dit moment nog alleen maar in natuurplaatjes. Peel en Maas heeft echter zoveel meer te bieden. Dat het een vakantiewaardige gemeente is, bewijzen de hordes toeristen wel die jaarlijks naar onze streek komen. Er is hier voor de eigen inwoners ook vast nog iets of veel te ontdekken. Daar krijgen we nu in ieder geval ruimschoots de gelegenheid voor. Op anderhalve meter afstand van elkaar, dat wel. Van mij mag dit lagere tempo in ieder geval tot in lengte van dagen duren. Als nieuwe norm van alledag. Uiteraard zonder Corona en dichter bij elkaar.

 

Vera

 

Foto: Een van de mooie plekjes in Peel en Maas. (Foto Luna Lopez Gonzalez)


«   »