Kortom...

Gepubliceerd op 2 juni 2020 om 09:02

Mondkapje

Een Chinees gezegde luidt ‘Moge u leven in interessante tijden’. In feite een vloek vermomd als een zegen. Het betekent te leven in tijden van wanorde en problemen. Aangezien we momenteel in zéer interessante tijden leven waarin zekerheden niet meer lijken te bestaan, ontwikkelingen over elkaar heen buitelen en er verregaande maatregelen zijn en worden genomen om de volksgezondheid te beschermen, ben ook ik overgegaan tot de aanschaf van een mondkapje. Niet dat ik zinnens ben om binnenkort gebruik te maken van het openbaar vervoer, maar omdat ik een niet noodzakelijke verplaatsing plan naar onze oosterburen, waarbij het dragen van een mondkapje verplicht is. Over de zin en onzin van het dragen van een mondkapje is -zoals over werkelijk álles tegenwoordig- een polemiek ontstaan waar ik me verder buiten houd. Het hebben van géén mening is immers ook een vorm van zelfbescherming en een luxe die ik me af en toe permitteer. Het is tevens een prima bloeddrukverlagend middel.

Aangezien enige ijdelheid mij niet vreemd is, heb ik onlangs een mondkapje besteld met daarop de afbeelding van een platenhoes van een band die tot mijn favorieten behoort. Kwestie van een beetje kek voor de dag komen, ook in tijden van corona. Of ik het mondkapje vaak zal gebruiken is echter maar de vraag. Mogelijk dat voortschrijdend inzicht het dragen van het onding weer overbodig maakt. In dat geval heb ik, mocht deze crisis me in de armen van de georganiseerde misdaad drijven, nog altijd een prima vermomming voor een bankroof.

Nu in mijn naaste omgeving en familiekring meer en meer mensen ontvankelijk blijken te zijn voor de meest wilde complottheorieën, uit de lucht gegrepen verdachtmakingen en klinkklare nonsens en ook sommige virtuele vrienden op het wereldwijde toilet van de sociale media hun behoefte doen en vlijtig een diarree aan kul rondpompen, vraag ik me wél af of in sommige gevallen het dragen van een muilkorf geen beter idee zou zijn.

 

Frank Heijthuijsen


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.