Kortom...

Gepubliceerd op 29 december 2020 om 10:32

2021

 

Januari: De eerste gevaccineerden gaan in polonaise door de priklocatie. ‘We maken er een feestje van’, aldus één van de gelukkigen.

Februari: Na weken strenge vorst komt er dan tóch een Elfstedentocht, weliswaar zonder publiek. De met rugnummer 2010 onder de schuilnaam ‘Casillas’ schaatsende Arjen Robben moet na twee kilometer echter al afhaken met een spierblessure. ‘Maar wát een feest!’, verklaart de voetballer.

Maart: Hoewel het schaamrood na de Toeslagenaffaire en de daaropvolgende val van zijn derde kabinet nog nauwelijks is geweken van de kaken van de altijd goedgemutste premier, spreekt Mark Rutte na de winst van de VVD bij de Tweede Kamerverkiezingen van ‘een feest voor de democratie’.

April: Pasen komt nog te vroeg voor velen, maar het inmiddels ingeënte zorgpersoneel en bejaarden vieren het Paasfeest uitbundig.

Mei: Bevrijdingsdag had een feest moeten worden, maar kan helaas nog geen doorgang vinden. Duitsland wint ook ditmaal makkelijk van Nederland voor wat betreft het vaccineren van de bevolking, dankzij een Blitzoffensief.

Juni: Hoewel het Nederlands elftal roemloos ten onder gaat in de kwartfinale van het EK voetbal, krijgt Oranje desondanks een tocht door de Amsterdamse grachten aangeboden. Volgens de op een  rondvaartboot uitbundig met de spelers mee hossende koning Willem Alexander heeft het klootjesvolk recht op een feestje.

Juli: Na een teleurstellende 118e plaats in de Tour de France hangt Tom Dumoulin de racefiets aan de wilgen. ‘Na jaren als een monnik te hebben geleefd, snak ik naar een feestje’, aldus de wielrenner.

Augustus: Tijdens een hittegolf hijsen feestvierende zonaanbidders op het strand van Scheveningen passerende boa’s op de schouders, als goedmakertje voor afgelopen jaar.

September: Na het afronden van het vaccinatieprogramma ontstaan in heel Nederland volksfeesten. Antivaxxers wordt de toegang ontzegd en zitten morrend thuis.

Oktober: Stoptober wordt omgedoopt tot Stoptobber, om complotdenkers over te halen te stoppen met het volgen van de wildste complottheorieën. ‘Sinds ik Facebook, Twitter en YouTube heb afgezworen, is het leven één groot feest’, zo bekent een voormalige wappie.

November: De eerder uitgestelde popfestivals Pinkpop, Lowlands, Paaspop, Down the Rabbithole en Best Kept Secret vinden alsnog onder gure weersomstandigheden plaats. ‘Eén groot feest’, aldus de organisatoren. De daarop volgende ‘gewone’ griepgolf nemen de bezoekers voor lief.

December: De feestmaand wordt uitbundiger gevierd dan ooit. Voor- en tegenstanders van Zwarte Piet vallen elkaar op 5 december huilend in de armen. ‘Hoe kónden we vergeten dat Sinterklaas een kinderfeest is’, aldus één van de bekeerde demonstranten. De kerstinkopen helpen de kwakkelende economie er in één klap weer bovenop. Ondanks het nog altijd geldende vuurwerkverbod op Oudejaarsavond, worden de ziekenhuizen overspoeld door vuurwerkslachtoffers. ‘Eindelijk weer terug naar het oude normaal’, verzucht een verpleegkundige.

 

Frank Heijthuijsen


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.