Kortom...

Gepubliceerd op 13 april 2021 om 11:27

Gezondheid

De geestelijke gezondheid van de Nederlanders holt in het coronatijdperk achteruit. Zo kampt een aanzienlijk deel van de bevolking met het Stockholmsyndroom; het fenomeen waarbij gijzelaars na verloop van tijd sympathie beginnen op te brengen voor hun gijzelnemer. Het signalement van die gijzelnemer mag bekend zijn: hij draagt een wollen mutsje en verplaatst zich voornamelijk per fiets, hetgeen door menigeen wordt gezien als een blijk van politieke bekwaamheid en dito betrouwbaarheid.
Het is het echter nog ongewis of en wanneer een vierde kabinet Rutte aantreedt. En dat terwijl het land voor enorme uitdagingen staat. Het winnen van het EK voetbal. Het ontwikkelen van een deugdelijke lustpil voor vrouwen, waardoor BN’ers die geld hebben geïnvesteerd in deze vooralsnog mislukte V-viagra nu ook weten wat het betekent om hoofdpijn te hebben. Het halveren van de veestapel. Dat laatste wordt nog een hele klus. Waarschijnlijk blijft het bij een handvol koeien, varkens, schapen, kippen en geiten minder, want voor je het weet staat er als politicus een tractor in je woonkamer of ligt er een kilo half-om-half gehakt op je hoofdkussen, bij wijze van niet mis te verstane waarschuwing. Het grootste vraagstuk dat schreeuwt om een oplossing is ‘Wanneer gaan de terrassen open???!!!’ Gezien de oplopende besmettingen, ziekenhuisopnames, volle IC’s en noodkreten van het zorgpersoneel kan dat nog even duren. De roep om versoepelingen doet denken aan opvarenden van de Titanic die op hoge poten aan de bar verhaal gaan halen over wanneer de beloofde ijsblokjes nou eindelijk worden geserveerd.
‘Het land moet bestuurd worden’, maar hoe en door wie? De eerstaangewezen partijen steken vooralsnog de hakken in het zand. Om dat ‘partijkartel’ te doorbreken en het gepropageerde ‘nieuwe leiderschap’ dichterbij te brengen, fantaseerde ik even over het kabinet Wilders I (het minderheidskabinet PVV/FvD/JA21/BBB) en deelde ik gul bewindsposten uit. Onder premier Wilders (Gemene Zaken en De-islamisering) is Volkshuisvesting voor Wybren van Haga. Thierry Baudet neemt de honneurs waar bij het Ministerie van Volksgezondheid & Griepjes. Dion Graus wordt Minister van Dieren-, Ridder- en Emancipatiezaken. Een duo-post bij het Ministerie van Roofbouw, Dobbernegers en Viswijverij is er voor Caroline van der Plas en Annabel Nanninga. Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap wordt geleid door Joost Eerdmans (tevens als DJ Jopie te boeken voor al uw culturele evenementen). Het nieuwe Ministerie van Propaganda is voor Freek Jansen.
Uit bovenstaande moge blijken dat ook ondergetekende lijdt onder serieuze psychische aandoeningen, waaronder waanbeelden. Ik zet -om de zinnen te verzetten- over deze politieke luchtspiegelingen graag een boom met u op, op een terrasje naar keuze. Drankje erbij. Mét prik graag, ober Hugo.

Frank Heijthuijsen


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.