Kortom...

Gepubliceerd op 20 april 2021 om 09:00

Test

Aangezien ook ondergetekende stilaan snakt naar een terugkeer naar iets wat op zijn minst in de verte lijkt op het oude normaal, besloot ik afgelopen weekend een testevenement te organiseren. Het was in niets vergelijkbaar met de 538 Oranjedag, waar 10.000 bezoekers zich komend weekend -mits de groeiende volkswoede niet alsnog tot afgelasting leidt- vrijwillig gaan blootstellen aan elkaar en aan de zwaar besmettelijke muziek van onder andere Di-Rect, Krezip, Miss Montreal, Snollebollekes en Wolter Kroes. Maar wanneer je maandenlang slechts enkele naasten en supermarktpersoneel hebt gezien, dan voelt het bezoek van een bevriend stel al gauw aan als een drukbezocht festival.
Er werden bij aankomst ellebooggroeten uitgewisseld en de woonkamer was coronaproof ingericht, waardoor het mogelijk was om anderhalve meter afstand tot elkaar in acht te nemen. Iets wat in minder verdachte tijden als volstrekt normaal kan worden gezien, voelde nu ietwat onwennig aan. Nadat de eerste opwinding een beetje was gezakt, kon worden overgegaan tot het feestprogramma, dat grotendeels bestond uit sfeervol bullshitten en naar muziek luisteren. De twee aanwezige DJ’s kweten zich uitstekend van hun taak en de vraag ‘waar zijn die handjes??!!??’ kon worden beantwoord met ‘voornamelijk boven een tafel met hapjes’. Er werd gedronken, gegeten, gekletst, gelachen en geschaterd, waarbij de aerosolen vermoedelijk vrolijk over elkaar heen buitelden. We fantaseerden over hoe het zou zijn om later/zeker/misschien weer eens een concert of festival te bezoeken en concludeerden dat we waarschijnlijk binnen de kortst mogelijke tijd knock-out zouden gaan, wegens de inmiddels bijna anderhalf jaar durende onthouding van zulke de mentale gezondheid bevorderende festiviteiten, dat slechts enkele alcoholische versnaperingen zouden volstaan om onze hoofden op hol te brengen en dat de voorpret met een beetje pech mogelijk groter zou kunnen zijn dan het daadwerkelijke plezier.
De tijd tikte zoals zo vaak niet in ons voordeel. De avond vloog voorbij en voor we er erg in hadden moest het evenement worden afgebroken wegens de invallende avondklok, die als een schaduw over de samenkomst hing. Vooralsnog wijst niets er op dat er tijdens deze avond besmettingen hebben plaatsgevonden. Er wordt al uitgekeken naar een vervolg op een andere locatie, in dezelfde samenstelling.
Daar ik van mening ben dat gemeenschapsgeld beter besteed kan worden aan het opvoeren van de vaccinatiesnelheid, heb ik besloten om voor dit testevenement geen subsidie aan te vragen.

Frank Heijthuijsen

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.