Meine Mutti springt in de bres voor fans vanwege afgelaste carnaval

Gepubliceerd op 11 november 2020 om 09:00

KONINGSLUST | Vandaag zou traditiegetrouw het startschot worden gegeven voor het carnavalsseizoen van 2020-2021. Ook voor de mannen van Meine Mutti het begin van een drukke periode. Sinds hun deelname aan de liedjesavond in Koningslust zes jaar geleden zetten de carnavalsartiesten tijdens de carnaval menig zaal in Peel en Maas op z’n kop. Helaas gooit de coronacrisis dit jaar roet in het eten. Maar dat weerhoudt de mannen er niet van speciaal voor de fans alsnog het een en ander in het garen te hangen.

Gooi er wat bier in en de mannen van Meine Mutti zetten elke zaal op z’n kop. Sinds hun deelname aan de liedjesavond in Koningslust in 2014 waar ze debuteerden met het nummer ‘Laot det beer los’ is er geen houden meer aan voor de rasartiesten. Zes opeenvolgende jaren nemen ze op eigen bodem de publieksprijs mee naar huis. “Het begon eigenlijk een beetje voor de flauwekul”, vertellen leadzangers Bas Lormans en Roel Wijnands. “We hadden al langer het idee om met een eigen carnavalskraker deel te nemen aan de jaarlijkse liedjesavond, maar mede vanwege onze gezamenlijke podiumvrees bleef dat idee een tijd op de plank liggen. Uiteindelijk hebben we toch de stoute schoenen aangetrokken en hebben we met behulp van een tekstschrijver en muziekschrijver Laot det beer los gemaakt, het nummer waarmee we zes jaar geleden voor het eerst het podium van De Sprunk beklommen.” Het succes smaakt naar meer. Nummers als Leipe Lei, Dans Sj*ns Dans en Tamboesamba volgen in de loop der jaren. Om hun podiumvrees te onderdrukken, worden de moves van achtergronddansers Luc Peeters, Mick Berkers en Roel Smedts toegevoegd aan het gezelschap.

Eigen management
Maar het succes van Meine Mutti beperkt zich niet tot de grenzen van Koningslust. Integendeel, ook in de rest van Peel en Maas groeien de heren de afgelopen jaren uit tot een graag geziene vastelaovesact. In aanloop naar en tijdens de carnaval worden ze tegenwoordig met regelmaat gevraagd op te treden. Om het succesverhaal in goede banen te leiden, neemt het vijftal zelfs een eigen management in de arm. “Nou ja, eigenlijk heeft het management ons in de arm genomen. Ze deden een onaangekondigde auditie en we hebben ze direct aangenomen”, vertellen Bas en Luc.

Succesformule
Met een zesvoudige publiekswinst, een eigen management én spotifyalbum genaamd Dochter lijkt niks de heren nog in de weg te staan. Toch is het succes voor Meine Mutti niet afhankelijk van spotifystreams of hoeveelheid optredens. “Nee, voor ons draait het allemaal om plezier maken. Zolang we zien dat mensen plezier aan ons beleven, is het voor ons ook leuk.” En dat is als we de mannen mogen geloven ook direct de succesformule achter Meine Mutti. “Iedereen ziet dat we er niks van kunnen en dat we onszelf vooral niet te serieus nemen, maar we hebben plezier voor honderd en daar gaat het om tijdens de carnaval”, aldus Bas.

Voor de fans
Maar net als voor vele andere doorgewinterde carnavalsvierders, valt het ook Meine Mutti zwaar dat ze komend carnavalsseizoen aan hun neus voorbij moeten laten gaan. “2020-2021 had een mooi carnavalsseizoen moeten worden met een nieuw nummer en een hoop optredens. Helaas gaat dat allemaal niet door. Ontzettend zuur natuurlijk, maar we laten onze fans niet in de steek. Omdat we ze volgend jaar, wanneer de coronacrisis hopelijk achter ons ligt, graag weer in goede gezondheid treffen hebben we het Meine Mutti Mondmasker op de markt gebracht. Voor vijf euro ben je in het bezit van een limited edition mondkapje waarmee je gegarandeerd de show steelt. Bestellen kan via meine-mutti@hotmail.com. Wacht niet te lang, want de bestellingen gaan hard.”

Maar dat is niet alles. Speciaal voor de diehard fans hebben de mannen van Meine Mutti nog een verrassing in petto. “Omdat we dit jaar geen liedjesavond hebben en dus ook geen nieuw nummer uitbrengen, hebben we besloten een van onze klassiekers een nieuw, nog feestelijker jasje aan te trekken. Met behulp van een aanstormend dj-talent uit Peel en Maas zijn we bezig met het maken van een vette remix. We verklappen nog niet teveel, maar één ding is zeker: het nummer wordt een feestje!” De remix komt naar verwachting op 1 januari 2021 uit.

Blief gezonk
Kortom, ondanks dat we het een jaar moeten stellen zonder prinsengezelschappen, liedjesavonden, optochten, confetti en uitbundige kostuums, is er volgens de artiesten uit Koningslust geen nood aan de man. “Het is voor de vastelaovesgek een rampjaar, maar samen komen we er wel doorheen en volgend jaar zijn we gewoon weer van de partij. Dus bij deze: blief gezonk en wies volgend jaor!” aldus Meine Mutti.

Foto-onderschrift: De mannen van Meine Mutti, van links naar rechts: Bas Lormans, Luc Peters, Roel Smedts, Roel Wijnands (Mick Berkers ontbreekt op de foto)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.