Op bezinningsreis buiten de geasfalteerde wegen van Sardinië

Gepubliceerd op 31 januari 2021 om 11:00

PANNINGEN | Hoewel reizen naar het buitenland momenteel nog op losse schroeven staat, heeft Ine Jacobs uit Panningen samen met Sam Pitzalis de stoute schoenen aangetrokken en een bijzondere reis voor belangstellenden in petto. Bestemming: Sardinië. Tijdens de reis deelt Ine onder meer haar bosbaden-ervaringen een week lang op het zonnige Italiaanse eiland.

 

Vijf jaar geleden maakte ze zelf een mindfullnesreis naar Sardinië, waar ze de enthousiaste Sam, touroperator en inspirator, ontmoette. Dankzij zijn Sardische afkomst komt hij er al zijn hele leven en kent inmiddels ieder hoekje en gaatje van het eiland. Vooral ook de onontdekte plekken, verscholen voor het toerisme. En laat dat nou net de plekken zijn die hij aan het meereizende gezelschap wil laten zien. “We hadden tijdens die mindfullnessreis echt een klik samen”, vertelt Ine. “Hier ontstond ook het idee om samen een keer een reis te gaan organiseren. Nu is het eindelijk zo ver. Ik kan niet wachten om te gaan.” Ine legt uit dat het een rondreis over Sardinië wordt. Avontuurlijk, maar niet extreem. “Nee, het moet ook wel als een vakantie voelen. Ik noem het eerder comfortabel met een avontuurlijk tintje”, legt ze uit. “Voor wie normaal fit is en geen lichamelijke beperkingen heeft, is deze trip goed te doen. Een beetje survivallen binnen de comfortzone. Geen gekke onmogelijke dingen. Veel mensen kennen me van het hardlopen, maar dat gaan we niet doen. Al is daar natuurlijk altijd de ruimte voor, voor de liefhebbers.”

De reis heeft als doel om de deelnemers het echte pure Sardinië te laten zien en ervaren. En als iedereen zich na afloop gezond, fit en ontspannen voelt, zowel mentaal als fysiek, is Ine en Sams missie geslaagd. Het wordt dus geen strandvakantie, maar een actieve variant zonder afgemat te worden. “Bijna alle activiteiten spelen zich buiten af. We komen veel in contact met de natuur, maar maken ook kennis met de cultuur van Sardinië en de lokale bevolking. Sam kan ontzettend boeiend vertellen over het eiland, de geschiedenis en archeologie.”

 

Samen hebben ze een mooi programma samengesteld. Zo is er een overnachting in een vulkaandorp, een wandeling met een herder met aansluitend een nacht onder de sterrenhemel, kan er worden gedipt in bergmeertjes, genoten van verse biologisch bereidde maaltijden, wandelingen door bergachtige en beboste gebieden, uitleg door een gids over allerlei kruiden, goed verzorgde picknicks, een bezoek aan een privédomein en het wereldberoemde blue zone-gebied. En dat is nog niet eens alles. Ine: “Het is in ieder geval een reis waarbij alle zintuigen worden geprikkeld onder het motto: vrijheid blijheid.” Hoewel het een groepsreis betreft, is er ook voldoende tijd om eventueel op eigen houtje erop uit te trekken.

 

Sam en Ine beseffen dat mensen momenteel huiverig zijn om een reis te boeken. Ze verzekeren echter dat er vanuit financieel oogpunt geen enkel risico kleeft aan deelname. De reis (van 5 tot 12 juni) is volledig verzorgd van overnachtingen, alle maaltijden, begeleiding, vervoer op het eiland en de verschillende activiteiten. “Deze reis is buitengewoon geschikt voor mensen die het leuk vinden om buiten de geasfalteerde wegen te gaan”, besluit Ine. Wie geprikkeld is door het enthousiasme van Ine en Sam kan voor meer informatie en eventuele aanmelding terecht op https://keepalivetours.com/tour/bosbaden-koel-blijven-en-bij-warmte-kou-aankunnen-sardinie/

 

Foto-onderschrift:

Wie er van droomt om eens in een verlaten bergmeertje te zwemmen op een Italiaans eiland, krijgt deze zomer misschien de kans. (Foto Ine Jacobs)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.