Shirley Alards verrast mensen met ontbijtjes aan de deur

Gepubliceerd op 23 april 2020 om 13:24

GRASHOEK | Nu de wereld voor een groot deel tot stilstand is gedwongen, ontstaan er allerlei hartverwarmende initiatieven voor het omgaan met de beperkingen van alledag. Zo ook bij Shirley Alards-Lemmen uit Grashoek die haar liefde voor de horeca verbindt met een groot hart. Ze verrast mensen in de regio met een overheerlijk ontbijtje aan de deur.

 

Thuiszitten en niks doen is aan de actieve Shirley niet besteed. Hoewel ze als jonge moeder van de eenjarige Leike genoeg om handen heeft, kriebelde het om iets creatiefs te verzinnen. Iets dat ook nog eens een glimlach op het gezicht van een ander tovert én waarin ze haar liefde voor het bereiden van maaltijden kwijt kon. Die missie is inmiddels ruimschoots geslaagd, maar nog lang niet ten einde. “Ik wilde graag wat doen voor anderen in deze vreemde tijd”, start ze gedreven het gesprek. “In eerste instantie dacht ik aan ijs bezorgen, maar dat was moeilijk te organiseren. Een goede vriend van ons woont in België. Hij kan momenteel zijn ouders hier in Grashoek niet bezoeken. Omdat hij hen graag wilde verrassen, vroeg hij mij om een feestelijk ontbijtje voor ze te maken.” Dat was niet aan dovemans oren gericht. Met haar ruime horeca-ervaring stelde ze een uitgebreid ontbijt samen met verse ingrediënten van Jumbo Panningen, kleedde het aan met een bloemetje van Bloemenboutique Veronique en een fles bubbels van Wijnhuis Panningen.

De vele positieve reacties zorgden voor een sneeuwbaleffect. Inmiddels heeft ze in de hele regio op verzoek al ontbijtjes mogen verzorgen, die ze overigens zelf op locatie bezorgd. Op gepaste afstand. Zo heeft onder andere al een aanstaand bruidspaar dat hun bruiloft noodgedwongen moest cancelen mogen genieten van een creatief ontbijt. Maar ze zorgde ook voor Paasontbijtjes, verrassingsontbijtjes, een veertig jarig huwelijksontbijt, enzovoorts. En het einde is nog lang niet in zicht, want de bestellingen blijven maar binnen komen.

 

Voldoening

De opbrengst van al die ontbijtjes steekt ze overigens niet in eigen zak. “Ik heb van het geld dat overbleef rond de paastijd chocolade paashaasjes en -eitjes gekocht en deze bij verschillende mensen voor de deur gezet. Ook heb ik links en rechts boeketten laten bezorgen. Gewoon om mensen te laten weten dat er aan hun gedacht wordt. Binnenkort verras ik iemand hier uit het dorp met een speciaal ontbijt, omdat diegene momenteel door een hele zware periode gaat. Het is zo leuk om te doen”, glundert ze. “Bovendien geeft het veel voldoening en een goed gevoel om iets voor een ander te kunnen doen.”

 

Steun voor lokale ondernemers

De ontbijtservice loopt als een trein. Bijna iedere morgen staat er wel een ontbijtje van Shirley’s hand ergens voor een deur in Peel en Maas. Van verrassingsontbijt en babyshowerontbijt tot kraamontbijt, beterschapsontbijt, Moederdagontbijt en ga zo maar door. Inmiddels voorziet ze de ontbijtjes desgewenst ook nog van een videoboodschap van de familie. Ze is van plan deze service te blijven bieden tot en met de opening van het voormalige restaurant van de familie Lemmen in hartje Grashoek, dat drie jaar geleden tot de grond toe afbrandde. Inmiddels nadert de nieuwbouw langzaam maar zeker zijn voltooiing. “Ja, wat dat betreft is het maar goed dat het restaurant nog niet klaar is. De coronacrisis zou een nieuwe klap voor onze onderneming betekenen. Daarom haal ik alle ingrediënten en boodschappen voor de ontbijtjes ook bij lokale ondernemers. Door ze af te wisselen kan ik meerdere bedrijven een klein steuntje in de rug geven in deze tijd. Ik weet hoe het voelt om als zelfstandige plotseling met lege handen te staan.” Zelf hoopt ze dat het restaurant, dat ze met haar zus Mascha gaat runnen, na de zomer open kan. “Uiteraard met de hulp van onze ouders op de achtergrond. We barsten van de ideeën en hebben de afgelopen drie jaar in ieder geval veel kunnen experimenteren. Een nieuw pand, een nieuw concept en een nieuwe naam. Maar die houden we nog eventjes voor onszelf”, knipoogt ze, terwijl ze haar liefde en aandacht voorlopig nog in de verrassingsontbijtjes stopt.

 

Wie iemand wil verrassen met een ontbijtje van Shirley, kan contact met haar opnemen via tel. 06-50979863 of shirleylemmen@outlook.com

 

Foto-onderschrift: Shirley met een van haar befaamde ontbijtjes, klaar om te bezorgen.


«   »