Evi de Kleijne uit Egchel maakte van bakhobby haar werk: ‘Bakken is mijn uitlaatklep’

Gepubliceerd op 7 februari 2021 om 16:19

EGCHEL | Ze komt oorspronkelijk uit Horst-America, maar het volleybal bracht haar vijf jaar geleden naar Peel en Maas. Inmiddels is Evi de Kleijne (29) helemaal ingeburgerd. Ze woont samen in Egchel, volleyt bij VC Olympia in Panningen en startte afgelopen jaar haar eigen bedrijfje Beavies waarmee ze Peel en Maas voorziet van de mooiste én lekkerste zelfgebakken taarten.

“Bakken is al heel lang een grote hobby van mij”, begint Evi. “Tijdens mijn huidige baan bij de gemeente Horst aan de Maas voer ik regelmatig moeilijke gesprekken met mensen. Na een lange werkdag is bakken dan een fijne uitlaatklep. Dan gaat de knop even om en hoef ik alleen maar bezig te zijn met taartvullingen en toppings, heerlijk vind ik dat.” In het bakken stopt Evi al haar creativiteit en dat levert de meest bijzondere taarten op. “Ik haal veel inspiratie uit Instagram en Pinterest. Ik doe er ideeën op en verwerk ze vervolgens in mijn taarten. Je hebt ontelbare mogelijkheden en dat maakt bakken zo leuk.”

Uit de hand gelopen hobby
Inmiddels kun je gerust zeggen dat het bakken voor Evi een uit de hand gelopen hobby is. “Absoluut. Ik begon eigenlijk heel simpel met het bakken van taarten voor familie en vrienden. Maar steeds vaker kreeg ik vanuit mijn omgeving de vraag waarom ik er niet professioneel mee aan de slag ging. Maart vorig jaar ben ik vervolgens heel voorzichtig begonnen met het opzetten van Beavies. Dat begon met een eigen Facebookpagina waarop ik foto’s van mijn taarten deel. Maar voor ik het wist stroomden de aanvragen binnen en stond ik bijna dagelijks in de keuken te bakken.”

Goede zaken
Omdat de zaken meer dan goed gaan en het Evi’s grote wens is om van bakken haar werk te maken,
besluit de Egchelse bakster afgelopen september Beavies officieel in te schrijven als bedrijf en haar uren bij de gemeente terug te schroeven. “Dat was best een spannend moment. Ik heb veel getwijfeld of ik het wel zou kunnen, maar de zaken gingen zó goed. Daarnaast is bakken wat ik het liefste doe dus hoe mooi is het om daar een betaalde job van te kunnen maken?” Spijt van die keuze heeft ze niet, want de aanvragen voor customized taarten blijven binnenstromen. “Het is geen uitzondering wanneer ik op maandagvond na een werkdag nog de keuken induik om zeven taarten te bakken. De combinatie van het bakken en mijn baan is af en toe ook best pittig, maar dat doet niks af aan het plezier dat ik in het bakken heb. Daarnaast heb ik een aantal hulplijnen die met alle liefde een handje helpen. Dat is heel fijn!”

Heel Holland Bakt
Met haar grote passie en talent voor bakken, krijgt de Egchelse bakster natuurlijk met regelmaat die ene vraag: heb je nooit overwogen om deel te nemen aan Heel Holland Bakt? “Ik denk er weleens over na. Maar het niveau in Heel Holland Bakt ligt enorm hoog. Je ziet regelmatig topbakkers die de ene opdracht een geweldige taart bakken en vervolgens bij de technische opdracht de mist ingaan en naar huis worden gestuurd. Ik vraag me af of ik dat beter zou kunnen”, lacht Evi. “Maar wie weet, zeg nooit nooit.”

Toekomstplannen
Heel Holland Bakt of niet, ambities voor de toekomst heeft Evi genoeg. “Het zou mooi zijn om Beavies nog verder te zien groeien zodat ik op termijn mijn baan bij de gemeente kan opzeggen om me fulltime in het bakken te storten. Maar mijn allergrootste wens is om straks in het bedrijf van mijn ouders te kunnen stappen. Ze runnen Handje Gezond, een blauwe bessenboerderij in America. Het lijkt me fantastisch om het reeds bestaande terras uit te breiden met een horecagelegenheid waar ik met mijn bakkunsten aan de gang kan. We zullen zien hoe de toekomst loopt. Ik prijs me al heel gelukkig dat ik mag doen wat ik het allerliefst doe.”


«   »